Sempervivum – Cadou Verde Suculent

Iubim plantele suculente, sunt grăsuțe, lucioase, rezistente și arată atât de bine. Eu sunt îndrăgostită de ele și îmi umplu casa cu ele. Suculentele, pe cât de rezistente sunt, au nevoie totuși de solul corect – preferabil pentru cactuși și nisip sau pietre pentru a drena apa. Nu au nevoie de multă apă deoarece riscăm să le omorâm.

Sempervivum în special rezistă la lumina directă a soarelui, la semi-umbră sau chiar umbră. Apă o dată pe săptămână în lunile călduroase, o dată pe lună în lunile geroase. Este o plăntuță care seamănă cu un trandafir verde sau o varză mică, și se găsește peste tot.

Având un sempervivum care se umpluse de puieți, m-am hotărât să îl despart și să îi fac un recipient separat și personalizat.

Un cadou verde:

  • sfoară
  • banda iuta verde
  • borcan de sticlă – nu foarte înalt
  • foarfecă
  • pistol cu lipici
  • pământ de cactus/suculente
  • nisip negru
  • puieții de sempervivum

Mai întâi ne ocupăm de borcănel. Fixează cu lipici într-un loc – sus sau jos – o bucată de sfoară, iar apoi dă-i roată până ajunge la înălțimea dorită și mai lipești o dată. Eu l-am făcut până sus, însă se poate face pe trei sferturi, jumătate sau un sfert din înălțimea borcanelului – cum vi se pare mai frumos.  Apoi am lipit banda de iuta verde, plus o fundiță improvizată.

19495688_1704687816212211_1523946293_o.jpg
Sfoară și iuta 

Când borcănelul arată cum v-ați dorit, puteți pune câteva pietricele pe fundul borcanului, sau dacă nu aveți direct pământul special pentru suculente. Când aveți 3/4 din borcănel plin cu pământ fixați puieții cum vi se pare mai drăguț, însă fără să îi aglomerați. La final turnați încet nisip peste pământ și asigurați-vă că puieții stau bine înrădăcinați.

Atenție: nu lăsați pământ sau nisip pe frunzele plantei, deoarece sunt sensibile din acest punct de vedere. Dacă aveți o pensulă moale, măturați ușor frunzele, dacă nu – suflați ușor să îndepărtați excesul de pământ sau nisip.

La final udați cu grijă planta, fără să atingeți frunzele plantei cu apă, și așteptați să se dreneze. Nu o mai udați până nu se usucă de tot.

Sempervivum design 

19531672_1704687759545550_683089422_o.jpg

PS: Dacă aveți întrebări, verdisme vă stă la dispoziție. Dacă aveți și voi proiecte de împărtașit cu iubitorii de suculente și verde, vă aștept pozele și povestea.

#suculente #sempervivum #verdisme #cadouriverzi

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s