Cum să iubești din nou parcurile?

În timpul zilei, mai ales în weekend, parcurile sunt aglomerate, însă chiar și așa au farmecul lor pentru mulți dintre noi. Mulți copilași cu mămici, bunici și tătici. Dai și peste vecinele de bloc care stau la o șuetă, de baieții care ridică tot praful în aer cu un joc de fotbal, sau te ferești de fluturașii de bedmington și te simți prost că le strici jocul. Bicicletele și rolele sunt roi și trebuie să îi ferești și pe ei, astfel plimbarea relaxantă în parc se transformă într-un quest de zile mari.

Dar dacă v-aș spune un secret … și anume că poți să ai parcul doar pentru tine și să te bucuri de liniște și de frumusețe…

…cum? Arta cere sacrificii, însă nu atât de mari:

Trezește-te de dimineață și fugi în parc! – la propriu și la figurat. 

Obișnuiam într-o perioadă să ma trezesc pe la 5 sau 6 dimineața în diminețile de vară – să mă îmbrac lejer și să dau o tură până în cel mai apropiat parc. Vă spun – nimic nu se compară cu frumusețea parcului și liniștea de dimineață. Dacă mai prinzi și răsăritul e perfect. Răcoarea din diminețile de vară. cu luminile care joacă printre frunze și copaci… este cu totul altă lume. Te poți trezi că iei la micul dejun niște corcodușe verzi sau chiar dude. Poți combina dimineața devreme cu câțiva km alergați, o plimbare ușoară sau doar statul pe bancă în adierea vântului. Dacă faci asta măcar o dată – o să vrei să repeți experiența.

Așteaptă înseratul, și târziu în noapte dă o tură de parc ! 

Dacă ești îndrăgostit de sunetul greierilor, de foșnetul frunzelor noaptea, sau de statul pe bancă cu ochii pironiți în constelații – trebuie să mergi în parc după ora 22:00.

Stai pe banca de la malul lacului!

Dacă totuși nu te-am convins cu diminețile sau serile în parc, alege-ți orice oră vrei, iar când ajungi în parc mergi direct lângă lac. Vă spun pe încercate, că oricât de aglomerat este parcul, dacă te așezi cu fața la lac, sub o salcie bătrână, totul se schimbă – te poți afunda atât de tare în mișcările apei și în peisajul acvatic încât uiți că în spate se plimbă zeci de oameni. Dacă te mai înarmezi cu căști și muzică – parcul este al tău garantat.

#parcuri #verdisme #natura

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s